Aliz-runan dragen för 28/1, 2012

Algiz-runan

Algiz-runan  älgruna, skydds runa och vilda djuren och fylgjan som är skyddsväsen ofta i just djurform. Påminnelse om att vi människor är även vilda och hör hemma i vildväxande naturen lika mycket som i asfalt och betong djungel och vid skärmars hypnossken. Att tappa kontakten med endera av dessa båda fasetter i mänskligt liv leder till kraftförlust och sambandsförlust som innebär slöhet och kraftlös och vilsenhet.

Att komma i kontakt med sammanhanget gör jag ibland genom att dansa vilt och bjuda in min djur-vän och i dansen förlora mig själv och ge mig hän åt samvaron med mitt kraftdjur.

Kan använda mig av musik som denna:

Cincopa WordPress plugin

Gruppen Ehwaz, norsk grupp som är upplöst: Embla Maria Franz (sång, violin, flöjt and slagverk), Gustav Holberg (sång, violin, flöjt och slagverk), Thomas Kvilhaug (sång, bas, guitarr och slagverk), John Gunnar Brynjulvsrud (sång, mungiga, kantele, Lótar och slagverk), Kjell Øyvind Braaten (sång, ballafon, gambri, bas, gitarr och slagverk) http://www.myspace.com/kbraaten.

Övning

Låt din kropp vara Staven i Algiz och dina armar kvistarna och lyft dem i skyn som Algiz ser ut. Med din tanke skicka energitrådar ned i Jord och upp i Himmel och ut genom händer till det “horisontella planet” och de fyra väderstrecken. Två ut genom armar och händer och de andra två väderstrecken ut från din bröstkorg, mitt på kroppen, och bakpå kroppen i samma höjd fast på ryggen.

– Andas nere i magen, så din navel rör sig ut från ryggraden då du andas in och mot ryggraden då du andas ut.

– Gör nio in andningar där du har intentionen att ta in kraft genom energitrådar.

– Gör nio ut andningar med intentionen att rensa och bli av med slagg och begränsningar och det som du upplever som är tungt.

– Gör tre sista in och ut-andningar där där du bara “är” och låter kraft/energi flöda i kropp och ut + in genom energitrådarna.

– Ta ned dina armar och var i kontakt med ditt sammanhang resten av dagen.

 

Detta är några fasetter och användningsområden som denna runa ger, det finns fler!

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Aliz-runan dragen för 28/1, 2012

  1. Pingback: In-runan och Algiz-runan för 31/3, 2012 | Skallepers webhem

Vad tänker du om detta?