Bröllop x 2

Jaha, denna helgen över, det var helg nummer två med underbart bröllop. Förmån att vara med i båda ceremonierna och vara en del i hur två människor x2(vid skilda tillfällen) deklarerar sin kärlek till varandra inför sina vänner, sin familj och framför alla Makterna.
Trött i pallet är jag men det är att vänta, har dansat mycket till live folkmusik( och lite annat som Mustaang Sally mm.), Ars Ultima och andra härliga människor. Vill di se lite bilder från första bröllopet har min vän och bror Brian lagt upp bilder.
Med tanke på det jag först skrev att kärlek mellan två själar, kroppar, sinne, Odr har visats så ställer jag mig frågan vad ett bröllop idag innebär?
Historiskt var det mycet att sammanlänka släkten, kungahus och därmed länder så att de två parterna inte skulle strida i framtiden för man var ju släkt och hade band av olika beroende form till varandra.
Men idag gäller detta inte längre. Bröllopet och äktenskapet har fått annan fokus på just kärleken, på viljan hos två personer som har själva valt det. Givetvis gäller detta i vår västerländska kultur och inom andra kultursfärer fungerar äktenskapet och därmed firandet av befästelsen av två individers förbund och de som står bakom var och en av dessa två fortfarande mer som det var fordom även i Sverige.
Den sociala kollen och funktionen av att gifta sig har mer eller mindre försvunnit. Så varför skall man gifta sig idag?
För helt enkelt paret känner så starkt att de vill visa Makter, släkt och vänner att de menar ta mig bakifrån tusan allvar med sin relation, sin vilja att stå kvar vid varandra i livet. En dedikation som är makalös. Men det sätt som vigsel och äktenskap fungerar idag är ju annorlunda på grund av avsaknaden av släkters förbund genom de tvås sammanvigsel.
En annan dag som tex. i morgon tänker jag skriva mer om detta och den individualisering som bröllopet idag har blivit!
Tagged , , . Bookmark the permalink.

Vad tänker du om detta?