Bryggkaffet smakar hemma

I koppen en svart ångande vätska, kallas kaffe. Jo jag har druckit kaffe, espresso, cappochino och de har varit goda, men inte riktigt. Med andra ord, inte som hemma. Nu står vår egen bryggare på bänken och det bryggkaffet är i magen.

Det egna vana i smak, lukt betyder hemma.

Sängen vår bäddad med egna lakan och bäddmadrassen vår.

Det är spännande hur mycket av det som vi stoppar i munnen o kroppen till näring har under vistelsen i Spanien återkommit som betydande för det som känns som hemma. Vi har vuxit i insikt om det enklaste som stor del av hemtrevnaden, som viktigt i livet.
Det är klart att man kan klara sig utan detta och ha ett fullgott liv ändå, jag tror att detta är mest observationer helt enkelt så att förstå delar av livet.
kram i snövarandet!

Det som är vant är det som redan befinner sig i den egna interna världen, du har minnen av detta sedan tidigare. Vanan skapar trådar i den egna väven, sinnenas trådar som skapar knutpunkter i hjärnan, minnespunkter som i sin tur skapar livsstruktur. Struktur ger lätthet i livet, att du vet var osthyveln finns i köket så att säga.

Ditt, o mitt, hem är den plats där upplevelsen av trygghet finns, där du kan hitta till toaletten på natten utan att tända ljuset, eller till och med blunda för kroppen vet vart den skall gå och hur många steg det är till toalettdörren.

Ja, jag tror att du redan har förstått vad jag menar.

SkallePer

Tagged , . Bookmark the permalink.

Vad tänker du om detta?