Fullmånerakad- vad betyder väl håret?

Fullmånen lyser inte just nu, men i natt lyser Han fuller och jag har blankrakat min huvudskullt.

SkallePer är Fullmånerakad

SkallePer är Fullmånerakad

Man kan ju klart reflektera om vad håret på kroppen står för. I vår kultur idag i Sverige så har kanske värderingarna förlorats i den politiskt korrekta mångfaldighetens helighet. Så att i individualitetens religion så “är det ju upp till var och en” hur den väljer att ansa och förskansra sin personlighet i frisyrens tecken. Med kemikalier och maskiner så kan vi med energi forma håret till nästan vad som. Och det är ju klart att håret skickar ett budskap, ja menar gå bara en sväng i en större stad och observera människorna som du ser och sedan lägg märke till din egen interna emotionella responser och tanke kommentering till den blonda hårsvallande

eller till hur du reagerar på långhåriga killar, eller till en goth som du kanske inte förstår(och personen själv kanske inte heller förstår sig själv utan kläder o hår är ett utryck i utforskande av sig själv)

Så är det väl för oss alla, att vi finns här på Jord och upplever livet och försöker förstå vad F*N det egentligen handlar om.

För mig och min rakade skalle och den del av mig som brukar namnet SkallePer så är   det min “jobbtitel” om nu en shaman kan ha det överhuvud taget. Jag tror ju det för jag lever i nuets samhälle där det finns en viss skillnad på privatliv och proffetionellt liv.

Så i kväll kommer jag att trumma med andra i en privat lite hemlig fullmåneträff med Måne som reflekterar på skallen.

Vad betyder det?

Tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Fullmånerakad- vad betyder väl håret?

 1. Grå Gubben says:

  Vårt hår, eller ibland brist på hår, har väl alltid varit något som berör oss ända in i djupet av våra själar. Och visst, jag bär inte mitt långa grå hår av en slump, det betyder en hel del för mig. Och månen lyser även på mig.
  Med silverskimmrande hår…..
  Lev väl/ Grå

  • skalleper says:

   Hej Grå,
   Som jag upplever det i mitt fält av kosmos så är det många delar som vi brukar för att skapa det som vi uppfattar för oss själva, jaget, egot som det kallas. Den fysiska delen med håret är här fokuset. (så klart inget nytt skrivet ännu….) Att jag är rakad kom sig av en förändring i mig orsakad av händelser utanför mig. Skilsmässa, flytt tillbaka till Sverige efter nästan fem år i ett av de stora landen på andra sidan Atlanten, men framför allt att jag fick min första shamaninitiering av Andevärlden. Rakningen av huvudet kom faktiskt innan denna initiering, om än bara någon månad. Jag vet att i flera ursprungskulturer anses håret stå för kraft och att klippa det innebär att tappa kraft. Är det din erfarenhet?

Vad tänker du om detta?