Häng med!

Det är hög tid för oss alla att agera. Varje val som du gör, i ditt inre som leder till agerande är av vikt och värde. 

Under en kurs i juli, 2011, utfördes en sejdseans med frågan vad vi skall göra för naturen, för Moder Jord. Det raka och korta enkla svaret var: 

Skapa band med varandra och jobba för samma sak, det som förenar. Naturen och vår arts och alla andra arters fortlevnad!

Frågan är ofta återkommande inom mig och relevant för så många, HUR och VAD blir ofta tröskeln som får handlingen att stå still. 

Konsumtionsnivå  är ett enkelt sätt. Hur mycket nytt och hur ofta köper du nytt, är du i verklig behov av det som du köper eller är det status och vad du tror att andra skall tycka om dig som styr dina val? 

Förbrukningnivå är en annan som är liknande men har mer att göra med sådant som elförbrukning, bensin och fosilabränslen och nivå av dessa som vi gör av med. Tar du bilen för att du är bekväm då du kan ta buss, tåg eller liknande? 

Ekologiska matprodukter det finns så många olika skäl till att äta ekologisk mat. Frånvaron av kemiska ämnen, besprutnings och bekämpningsmedel, antibiotika i kött för det som vi tar in i kroppen. Påverkan i naturen av de ämnen som besprutas på åkrar. 

Mediciner i vattnet från vår urin som sprids och som påverkar andra organismer. Vi litar ofta på läkare och vi är indoktrinerade att göra det i vår kultur. Vi är matade med “piller lösningar” och med att “det fixar sig med en enkel lösning” det jag kallar för Alvedonkulturen, dvs mentaliteten att tar jag ett piller så blir det bra och jag slipper ta ansvar för det som är och ändra på mig och mitt beteende, ett piller fixar det, enkelt o lätt. 

Alvedonkulturen gör sig till känna på så många olika sätt. TV program där lösningar skall ges i 45 minuter annars är det jobbigt, kärlekslåtar som bara pratar om den ägande och tunnelseende kärleken, erotiska kärleken. Där vi är förälskade och inte ser ngt annat i livet utan vackert uppslukade av vår mer eller mindre besatthet. Det är jätte härligt, men i längden funkar detta inte i en relation som man vill skall vara längre och även då det kommer barn med i livet. 

Att våga stå kvar och fortsätta när det blåser och är kallt, att fortsätta driva på då det gör ont. Våga ha en åsikt och säga den och vara utmanad och ödmjuk att lyssna på andra åsikter och eventuellt ändra på sina egna eller hålla kvar. 

Du som mediterar, som trummar, som vill något mer med ditt liv än att konsumera och förbruka, prata med dig själv och de du möter om vad som är viktigt i livet, i ditt liv! 

I augusti 2011 fick jag följadne sms: 

Kära bröder och systrar. Ljusspridare och kärlekskrigare, gudar och gudinnor, häxor och shamaner, präster och prästinnor. Revoltörer, kosmiska clowner, världsomvälvare. Magiska varelser och glittrande Människor. Vackra familj av uppvaknande själar. Vi behöver varandra mer än någonsin. Låt oss därför kl 12 varje dag (svensk tid) sträcka ut våra händer i etern och möta varandra i den mäktigaste cirkel jorden någonsin skådat. Var du än befinner dig i världen, vad du än gör, stanna upp ett ögonblick eller en evighet och stig in i cirkeln. Låt den påminna dig om vem du är, vem du vill vara och vad du vill skapa. Låt oss fylla varandra med kraft och inspiration genom den kärlek vi delar. Låt oss påminnas om att vi är många som vandrar samma väg, och att vi aldrig är ensamma. Tillsammans kan vi skapa vad som helst, så låt oss göra det. Och låt denna budkavel färdas vidare till alla som ska ha den. Med all kärlek

 

Ett så enkelt budskap och så kraftfullt ! Häng med!!

 

 

Bookmark the permalink.

Vad tänker du om detta?