Idle NO More – Inte Längre Passiv, Nu agerar Vi !

276665_552993741380554_1849037611_n

Vi stödjer våra systrar och bröder som visar deras syn på hur gruvindustri handlar och belysa den ohållbara utvinningen som pågår just nu.

Vi stödjer Ursbrungsfolkens kamp för att leva som de gjort i tusenden år och för att de skall ha möjlighet att leva som de vill. På samma sätt som du och jag vill vara fria och leva i frisk natur.
Friskt vatten hälsogivande luft och livgivande gåvor som vi äter och blir närda av på alla sätt. Vi agerar för att vi är i relation med oss själva och vår omgivning och allt är sammanlänkat med allt annat. Luften som rör vid din kind rör de kring dig, rör vid träden, vid vattnet, rör Reinfeldt och Obama.

Samma luft, samma jord. Vi drömmer alla o  natten och har samma behov av värme, kärlek och självförvekligande.
Wandering Wolf, Maya äldste utrycker det så enkelt: – vi är alla tillsammans och hör ihop som fingrarna på en hand.

First Nations Chief Teresa Spence gick i hungerstrejk för att politiker åsidosätter deras rättigheter. För politiker som skall bestämma för allmänhetens väl fattar beslut som mer är till gangn för multinstionella förrtag som ser till pengarna och inte till upprätthållande av liv för alla levande varelser. Chief Spensce är en i mängden av människor som tillhör urfolk som lever med sin del av planeten Jorden och som blivit nedtryckta av västvärdens pengahunger och förstörelseteknoöogi. Fler grupper och individer finns av värde att nämna än utrymme och tid just nu.

Allt har en relation till allt omkring sig och är som pärlor på ett halsband. Mer komplext egentligen, som en tredimentionell väv,  och större och olika etiketter används för väven. I fornseden, vår gammelnordiska livsåskodning kallas det idag för Urdaväven. Ett nytt ord som mötte mig häromdagen var Gudomlig matris. Allt finns sammankopplat och påverkar varandra!   Oberoende om du tror påhögre makter än människan så lever vi alla med och i naturen. Det är tid för alla människor att leva och vara i aktiv upprätthållande relation med naturen, med jorden, med luften, vattnet och elden som brinner i passion i var och en av oss.

Hjärtat som bultar i ditt bröst är som trummans vibrationer och allas vår stora Moder, planeten som vi alla färdas genom rymden i. Tvåbenta, Fyrbenta, Befjädrade, Befjällade, Stående syskonen och alla osedda väsen, varelser som lever och bryter ned ellet bygger upp i livets Stora Väv.

Låt trumma och hjärta bulta för upprätthållande av liv!

I värme och vilja,
Per SkallePer Lundberg

IDLE NO MORE SWEDEN

    IDLE NO MORE SWEDEN

The Official Idle No More site

Bookmark the permalink.

Vad tänker du om detta?