Innuti och utanpå, tankarna skapar dig

I mitt liv så får jag så mycket bekräftelse på hur kraften, på hur energi, tar sig tydlig form. Kraften finns på olika sätt i livet och ett av dessa är i varje tanke som tänks.
Varje tanke som du tänker är materia, den är fysisk, om än flyktig till nästa tanke, och i och med att den är fysisk och är både energi i form av elektriska strömmar mellan synapserna. Oj det var ett “fint“ord. Synaps är det lilla, lilla utrymme mellan hjärnans neuroner. Det finns flera synapser för varje neuron. 

VARJE tanke är en fysisk tingest, om än flyktig och abstrakt, så skapar var tanke en kedja med händelser rent fysiskt i vår kropp. Tankarna styr och påverkar skapandet av peptider som skickas ut i blodomloppet och är som små e-mejl med information till varje cell. Är tankarna räddslobasserade, begrännsande, fördömmande mot dig själv eller något annat, så skapar du detta mer och mer i dig själv, i din kropp! Cellerna får då mer och mer av de specifika mottagarna av dessa peptider för olika former av rädslor och med tid så är det nästan så att cellerna inte kan ens ta emot buskap av att må bra! 

Detta är kort beskrivet måhända, och jag har inte alla detaljerna. Det viktiga i kråksången är att det vi tänker, det vi säger till oss själva i vår innre dialog påverkar oss på ett fysiskt sätt. Vi kan mata oss själva med tankar som skapar mer glädje och kärlek i oss själva. Det enklaste och viktigaste är att börja med sig själv. 

JAG ÄLSKAR MIG SJÄLV SOM JAG ÄR JUST NU  !

Tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Innuti och utanpå, tankarna skapar dig

 1. Helené says:

  Men herre gud ett sådant bra budskap!!! Och så¨bra förklarat. Tål ju verkligen att tänkas på…visserligen så visste jag redan detta men blir gärna påmind igen…:)

  • skalleper says:

   Hej Helené, ja att älska sig själv och agera på ett kärleksfullt sätt gentemot sig själv i tanke och påföljande handling upplever jag ofta behövs påminna varandra om att göra. Jag tror att vi alla vet när vi är kärleksfulla mot oss själva eller ej. Vi människor är sociala varelser och vi har möjligheten att växa när vi lyssnar och speglar oss själva i andra människor.
   Kärlek till dig o din familj,
   SkallePer

 2. Martin says:

  Skrev ut och satte upp dörren. Har inget att tillägga, du sade allt i ditt inlägg. Tackar djupast.

  • skalleper says:

   Hej Martin!
   tackar för komplimangen! Kul att du tog dig tid att skriva en kommentar. Du skapar kontakt mellan oss på det sättet. Det är alltid kul att få någon respons här på bloggen. Tankar som utförs i handling, energi som du väljer vilken form som den skall fysiskt manifesteras av dig. Må väl med dig i livet, att må väl är ett aktivt val och agerande.

Vad tänker du om detta?