Jara-runan dragen för 24/1, 2012

 

Jara-runan, den till vänster är en äldre form av samma runa, den till höger är den Forn nordiska.

 

Jara håller åretsväxt och kretslopp med hierogamos, det heliga bröllopet, fruktbarheten mellan kvinna och man, Jord och Himmel. Den harmoniska dansen mellan två olika parter som leder till liv. Denna dans eller samvaro kan ta sig många utryck. Jara ger oss mest fokus på årsväxligheten, mer mystikt och andligt så ger de två vinklarna

Jara uppmanar oss att låta saker och ting ha sin naturliga gång, arbeta på med det som vi gör och har föresatt oss att göra och låta det naturliga ske dynamiskt. Det tarvar tålamod och en viss stillhet inombords. Den attityden som kan upplevas då trädgårdlandet är rensat, omhändertaget och vattnat, nu är det växtkraften som skall ha sin egen gilla gång.

Detta tillstånd inombords och växlingen till att verkligen driva på ett projekt och veta när det är lämpligt att växla mellan leder till att lyckas med mycket i livet.

Övning 

– Slappna av, ta nio djupandningar så att naveln åker ut då du andas in luft och naveln åker in då du andas ut. Räkna nio långsamma utandningar på fingrarna. 
– Lägg dit mentala fokus på just magen och låt en mjuk filt smekas kring dig.

– Tillåt att allt är som det är, just nu, samtidigt som du andas djupt i magen.

– Öppna upp möjlgiheten i din tanke och medvetande för de planer, viljor och handlingar som för dig fram till dina mål att komma fram på ett naturligt och lätt sätt såsom ett groende frö växer och sträcker sig mot Solen och skjuter rötter ned i Jorden samtidigt.

– Andas igen nio djupandningar.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Jara-runan dragen för 24/1, 2012

  1. Pingback: Skallepers webhem | Jara-runan för 7/3, 2012

Vad tänker du om detta?