Komma hem

Det är skönt att komma hem och vara i sitt eget space!

Har flyttat en hel del de senaste fem sex åren och har landat i ett fysisk hem nu, sedan i november 2012. Eget utrymme där jag själv råder om hur det ser ut, var möbler står, vad som hänger på väggar, hur städat eller ostädat det är. Jag och den fyrbente vännen Kattsper Gullpäls.

image

Att komma hem

Det har även en emotionell och tillståndsinnebörd i den interna sfären. Att känna sig hemma med sig själv, den som man är i sin egen rätt, i det självklara att finnas till och uppleva livet just som det är. Självkärlek, självacceptans och redskap att hanter sig själv och det som Livet serverar i den spännande måltidsbuffe som pågår hela tiden.

En andlig och själsbroder sa i samtal härom dagen:

Människa har känslor, är dem inte.

Detta utalande är djupare än vad som först kan uppfattas. Möjliget ges ständigt att kliva över och observera känslorna, låta dem finnas och hålla dem lätt i upplevelsen av livet. Känslor varar i cirka 90 sekunder om de inte får mer kraft via tankarna. Meditation, grunnande eller mindfullness, saminchakuy (med mera)leder till hemkomsten i sig själv.

Släppa alla tankar, värderingar om vad som hänt tidigare i livet, vad som gjorts och sagt av dig själv eller någon annan människa. Acceptera allt som tidigare har gjort eller inte gjorts. För i vår tankesfär är sjäkvklandret lika ohemma som det som har gjorts, tänkts eller sagts.

Att säga till sig själv högt:

– just nu accepterar jag allt som jag har tänkt, gjort eller sagt OCH som jag inte har tänkt, gjort eller sagt!

leder till hemkomst inombords. Det är inte en quick fix, det kan leda till ett paradigmskiftei dittliv, vad vet jag. Jag rekomenderar att det är något som du kan behöva göra om igen och igen. Det är så det är att börja förändra sig kan innebära att behöva “träna” och ge sig själv tålamod och tillit till sättet som väljs. En gång i taget och fortsätta att komma hem i sig själv.

Ibland är denna gemenskap med oss själva så ny och obekant att assistans och ledande till hemkomsten behövs påvisas av någon annan människa. Det fins idag många som har denna hjälp att ge. Är du nyfiken på vad dessa ord beskriver me n har ingen automatisk igenkänning så finn den eller de som vill att du skall vara fri och självständig.

Självklart så har jag knep, sätt och verktyg som jag kärleksfullt delar med mig av till dig. Det är ett stort nöje och gåva att kunna få göra det till dig. Hitta den eller de som känns hemma i dig, som du har igenkänning med.

Så att du kan börja leva livet hemma i dig själv!

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Komma hem

 1. Tack för kloka ord Skalleper!

 2. 3pa2pa2 says:

  Är på väg mentalt efter att just rent geografiskt “kommit hem”
  Dina ord ges i eko av mina

  • Per Lundberg says:

   Hej, vad härlig och skööönt att vara hemma på alla sätt. Som jag upplever livet så är det både aktiva handlingar som leder till tillståndet i avslappnad autonomitet, vara hemma i sig själv. Återupprepade gärningar blir lätt och automatiskt med tiden. Med gärningar så fokuserar jag mest på de tillstånd som görs i vår interna sfär. Hur vi mår inombords är helt och fullt och alltid det egna ansvaret och detta kan upplevas som provokativt ibland.
   Hur vetdu att du har geografiskt “kommit hem”?

 3. 3pa2pa2 says:

  Har återvänt till uppväxtorten som jag lämnade 1980. Har efter det flyttat runt alldeles för mycket och alltid kännt mej rotlös.
  Väl på plats här för 14 dagar sedan släppte just den känslan och jag känner att jag “kommit hem”. Livslusten ökar och nu gäller det för mej att verkligen finurla ut vad jag vill och vad jag mår bra av utan att låta mej påverkas av plikter, andras vilja och främst belastningen av gamla händelser i mitt liv. Dags att släppa taget om det förflutna……………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.