Lämna det Monoteistiska

Jag fick många gåvor av mina föräldrar förutom livet. Att växa upp i en mycket andlig och spirituell familj och ett aktivt böneliv och kontakt med det gudomliga i naturen, i mitt hjärta och i möten med andra människor och i eldens flammor vid ett lägerbål på Västeräng.

Jag lämnade den dogmatiska kristendomen i senare delen av 20 åren. Detta utav flera andledningar och jag vill belysa en värdering som stark bidrog.

En “vän” från den tiden skrev idag till mig på Face book:

..jag är samma kille i dag som för 20 år sedan, fast med en ännu starkare TRO. Det känns underbart att vara kristen !! Jag är glad att jag inte gått ner mig i “newage”-träsket ock vänt mig bort från min skapare, för att istället hitta en “flumm”-religion som kan döva mitt dåliga samvete, som är sjukt av synd ock ångest , som många av mina fd vänner gjort.., ock för att dom inte vågar, eller vill SE att dom lämnat ock vänt den sanna GUDEN Jesus Kristus ryggen till.

Dom gör allt dom kan för att hitta “sin” religion, istället för att bekänna deras Synd ock Upproriskhet mot GUD, ock be om förlåtelse…

GUD har inga Lamborghinis…, Människan har en fri vilja att: antingen tjäna JESUS ock sina medmänniskor eller.. att utnyttja natturtillgångarna på ett fel egoistiskt sett..

Jag önskar dig ändå GUDS rika välsingnelser i ditt liv, ock att du skall hitta tillbaka till den du var förr…”

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Lämna det Monoteistiska

  1. skalleper says:

    Detta inlägg har sitt ursprung i kommentaren ovan som personen skrev i anslutning till flera kommentarer till en bild som jag lade lite skämtsamt upp på Facebook.

Vad tänker du om detta?