Människas behov över Ojnareskogen!

Läs uppropet från Fältbiologerna och skicka vidare om du har möjlighet.
“Efter domen i måndags står det nu klart att Nordkalk kan börja röja i Ojnareskogen redan på måndag. Området som Naturvårdsverket velat klassa som nationalpark hyser arter som bara återfinns här i hela världen.Nu är läget akut och Fältbiologerna uppmanar till aktion. På söndag kväll samlas vi i området för att visa att vi aldrig ger upp. Vi bjuder in alla som vill visa sitt stöd att ansluta sig.
Beslutet från mark- och miljööverdomstolen ger Nordkalk tillåtelse att bryta kalk i Bunge, vilket innebär slutet för Ojnareskogen och grundvattenresarvoaren för hela norra Gotland. Naturvårdsverket överklagade beslutet sent igår kväll men samma dag kom beskedet att Nordkalk kommer börja avverka skogen på måndag och börja bryta om ett år, oavsett överklaganden. Oavsett vad som händer vill vi visa att det här beslutet är helt absurt och att vi är förbannade.

Därför samlas vi i det hotade naturområdet på norra Gotland på söndag kväll för att stanna så länge det behövs. Nu bjuder vi in alla, från hela landet, som vill visa sitt missnöje mot domslutet att komma till Ojnareskogen och protestera. Oavsett ålder och politisk åsikt.”
Hälsningar
Moder Jord Gotland
Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Människas behov över Ojnareskogen!

  1. Panama says:

    Igår avvisade Högsta Domstolen Naturvårdsverkets ansökan om inhibition i fallet om kalkbrottet i Bunge-Ducker på Norra Gotland. Det betyder att Nordkalk får börja skövla Ojnareskogen och påbörja brytning av kalk redan idag. Därför har Fältbiologerna beslutat att fortsätta stödlägret och vakta Ojnareskogen åtminstone sommaren ut.

Vad tänker du om detta?