Nya hjulspår

Hoppsan vad det är härligt med växlingar. Från det destruktiva med sönderslagen bil till krafthämtande, till glädje och kärlek i livet.

Avslutade just ett telefonsamtal med en klient. Vi hade en session igår där vi reste i hennes inre värld och det som har hänt henne. Vi hämtade hem, hämtade tillbaka delar som varit borta från henne sedan födsel. Dessa delar är otillfredsställda behov som barnet tryckte ned, som var för jobbiga för barnet, då, att hantera för barnet är helt och fullt i det som är just för stunden. Igår, i morgon eller tre minuter senare finns inte för det lilla barnet. Behoven finns kvar inom oss, vi människor är som träd med årsringar. Varje ring finns kvar inom oss och jobbiga och tråkiga händelser finns kvar och blir som luckor eller hål i den årsringen.

Dessa hål går att fylla och tillfredsställa det inre barnets behov för att kunna vara i livet som vuxen o emotionellt självförsörjande.

Det är att skapa nya hjul spår i sig själv, i hjärnan, i det som du gör, det du tänker om dig själv, om andra som du möter. Dessa bitar som liksom kommer tillbaka ger oss möjligheten att finna nya områden att vandra på, att utforska och leka på. Det blir som om en karta ökar i storlek, omfång och färggrann mer rik på nyanser.

För klienten blev detta påtagligt med en gång och det innebar att hon konkret hanterade andra människor och det som hon ville på ett tydligare och medvetet sätt och hon var sprudlande glad!

I går kom det även ett till liknande budskap. Det kan du läsa om här: Piapajen: Intresseväckande

Tagged . Bookmark the permalink.

Vad tänker du om detta?