Sexualitet – objekt och andlighet

 

Sex är intimt .På alla plan. I ett materialistiskt synsätt på livet så blir människor mer eller mindre bara objekt som nyttjas för de egna målen, behoven och intentioner. Nu hårdrar jag det säkert en hel del men om det är de egna behoven som är kärnan i handlingarna så saknas en stor del av det som är underbart och spännande med att vara människa och att dela sexuell utlevande tillsammans. Förståelsen och förmågan att kliva över de egna behoven och dela stunden med en, eller flera, andra.

Hur kan vi sluta sexualisera kvinnokroppen i media? 
Vad kan var enskild man göra för att se var kvinna som medsyster istället för en h*ra att nyttja?

Under tusentals år har vårt samhällssystem och kultur mestadels drivits av dominerande relationer, ägande, själviskhet och makt. Jag drömmer om män som kan våga drömma, vara förebilder för varandra och för barn och barnbarn. Om män som är drivna till att förvalta, förse, beskydda och  samskapa med varandra i

MÄN som vågar säga NEJ och män som vågar säga att de är rädda men inte styrs av förminskande känslor utan bejakar sin kraft. MÄN som har vissioner och drömmar. MÄN som kan älska hela sin partner och inte älska enbart sin egen lusts njutning.

Jag riktar mig mest till män för jag möter mer kvinnor som är villiga att stå kvar i att vilja utvecklas, skapa sina liv och möta sina mörka sidor. Samma önskan är för mig själv och för medbröder.

Bookmark the permalink.

5 Responses to Sexualitet – objekt och andlighet

 1. Segri says:

  Det bra och modigt skrivet! Samt efterlängtat tror jag, att en man uppmuntrar andra män att vilja förändras..

 2. Leon says:

  Intressant och underhållande TED-föreläsning! Det låter som en nice utveckling med mer ultravåld och hypersex tycker jag. Vad ska man göra med materialistiska kvinnor som sexualiserar sig själva med smink m.m. och tar sig friheten att av naturliga skäl gilla dominerande relationer, ägande, själviskhet och makt? En andlig lösningen på pryd moralpanik kallas för Burqha…

  • Per Lundberg says:

   Hej Leon, tack du är underhållande också. Har en granne som konverterade t Isalm för ett tag sedan o såg henne på pendeltåget ikläd burqha eller nikab(osäker på vad det var och vad som är skillnaden…) För mig så är det klart att en del av hennes val av den klädnaden handlar om att provocera och få reaktioner ifrån människor. Kvinnor som sexualiserar sig själva kan man hantera respektfullt precis som alla andra oberoende om det en själv tycker de handlar respektfullt gentemot sig själv eller ej.

   Burqha ser jag inte som någon lösning, snarare trycka ned o försöka hålla borta!

Vad tänker du om detta?