Ska män utvecklas?

Varning för den som kan vara känslig: Denna text är till för att säga som jag upplever och uppfattar ämnet. Ord du inte kan vara med, eller som väcker emotioner som är mindre lätta berättar något om dig själv och din koppling till det ordet etc.

Jaha så pågår det utveckling. Eller kanske mer förändring. Märker i mitt Facebookflöde att det kommer som gensvar på de destruktivt görandena män har gjort gentemot kvinna lyfts fram med startskott från nyårshelgen i Köln(Början på detta inlägg skrevs efter rapporteringen ).

Fast starten av övergrepp var för mycket mycket länge sedan. Tusentals år sedan troligtvis.

I eftermälet så är det diskussioner om etnisk tillhörighet spelar någon roll, det kanske det gör eller inte. Det är mycket viktigare hur män hanterar, bemöter och agerar oberoende språk, religion eller etnisk tillhörighet. Män har i alla tider, mer eller mindre, våldfört sig på kvinnor.
För mig har det alltid varit självklart att män har ofta och mycket betett sig ohelgat mot kvinna!
Det är inte hudfärg som gör skillanden utan den kultur och familjekultur som en individ blivit präglad i. Etnisk tillhörighet är detaljer som i vissa situationer gör skillnad i grupper. Men kan individen lämna sig själv lite och utifrån “Örnsblick” se sig själv och situationen i stunden så kan något annat skapas och skuggan i det psykologiska mötas.
Det är skugga på det manliga och kvinnliga kollektivet, både idag som historiskt.
Utvecklingen sker i var individ, var man som lär sig respektera sig själv, hålla och äga sin egen lust och aggression och ventilera ut den på andra sätt än att ohelga kvinna. Jag ser detta som process, det vill säga att det är något som individuella män kan lära sig och hålla kontinuerligt. Det är i min uppfattning många fasetter och processer som styr denna utveckling. Den mogna maskulina medvetenhet i var man kan lära sig att hålla och hantera sin egen lust.

Var man är ansvarig för sin kåthet – ALLTID !

Kåthet är en tårtbit, en del av helheten av komplexitet i män och grupper. Kåthet som den egna sexuella tändningen och att tex se på kvinnokropp och det sker något, en gnista tänds. Vad snubbe gör med denna gnista som kan gödas till glöd och så en eld. Är hans eget ansvar. Porrsurfande har klart del i den indoktrinering och konditionering som sker.


Enkel matematik:
guppande bröst (eller vad det nu kan vara) = kåthet med fysisk response(erigerad lem mellan benen!)

Finns det glöd och brinner det i båda är det av värde; Att man kan hålla sig, hålla sin glöd när den andra parten inte är med, inte vill. Visat med ord eller kroppsspråk och beteende. Då finns det värde att man kan föra glöden åt klokt håll. Kanske släcka glöden, kanske låta det brinna med partner i samtycke istället.

Denna glöd är vacker och utryck för livskraft som vill röra sig, vill ge utryck, vill skapa. Det paradigm och tankesätt som råder som störst nu är det materiella och med kåthetsglöd är det två rörelser, få spruta och därmed så säd och samtidigt ge sig själv vidare till framtiden. Nya ungar är materialistens sätt att fortsätta sig själv.

Den mer spirituelle kan förstå att denna glöd kan kanaliseras och omformas till annat än sprutet! Glöden är ett utryck för livskraft och den använder vi alla på våra olika sätt för att skapa allt vi gör i livet! Allt som görs, alla gärningar kommer inifrån och för att göra dem så behöver vi livskraft.

Detta kan var enkelt egentligen. Det finns mer lager!

Att vara med det som finns inombords – ingårds – är viktigt att börja med. Alla vet och känner igen att emotionell smärta och hur denna smärta hanteras är av stort värde.

Vara med smärta

I den kultur lära vi oss alla att fly ifrån obehag genom att ersätta den med något mer behagfullt. sig av med kopplingen mellan flykt av smärta och sexuell laddning.

Koppla om i systemet i man från flykt från emotionell smärta till mod att möta sig själv, att möta sina emotioner och smälta lagren av hårdhet, isen kring emotional hjärtat.

Koppla samman huvud, hjärta, mage, lem och hand på nya hjälteliga sätt där hjärtat, det rena hjärtat som ger och har moral ovanför lagar.

Män som vågar vara sig själva i spektra av mjukhet, emotioner och öppet hjärta, med styrka i hjärta och arm. Med mjukhet i tanke. Män som har modet att släppa på kontrollen, släppa taget om det som de inte förstår, våga öppna sig, trots rädsla. Ingen rädsla inget mod!

Glöd som brinner är också för livet när glöden kring lem o gren kan spridas till resten av kroppen. Glöden är livskraft livsenergi och sätt män kan skapa i livet. När de små grabbarna inombords blir lyssnade till, när de får trygghet. Kan vuxna män lägga ved på som livseld, brinna för livet i gemenskap med livet självt, i gemenskap med bröder o systrar som är tvåbenta, med alla andra varelser, platser, väsen och entiteter som på sina sätt är lika levande som tvåbenta!

tacksam till livet och GuDomliG HELhet
Bookmark the permalink.

Vad tänker du om detta?