Smaker av Kärlek

Vi har alla relationer och vänskap och de finns i olika katergorier, så klart! Vänner – Familj – Arbetskollegor – Proffetionella relationer – Ytliga relationer – Kärleksrelationer. Hmm, när jag skrev kärlek, så hoppade en tanke: är inte alla relationer basserade på kärlek? JO, så klart de är! Fast vi kanske inte vill ha sex med alla….. Hur håller vi egentligen reda på olika relationer? Hur håller vi oss “rena”? Jag gillar att använda mig av bilder och metaforer för att göra livet mer förståelligt och en återkommande som jag finner mycket talande är LÖKEN Gärna röd för jag gillar röd lök bättre än gul. De som du upplever vara närmast dig, som du är mest intim med och berättar om dig och ditt inre, det som du upplever som mycket personligt finns med dig i de innre lagren av löken. De som du uppfattar som ytliga och tillfälliga kontakter finns i de yttersta lagren av löken. Sedan finns det olika flavörer av KÄRLEKEN. Jag tar gärna grekiskan till hjälp.

AGAPE – den gudomliga, rena förutsättningslösa kärleken. Den saknar erotisk underton.


PHILEA
– vänskaplig kärlek, lojalitet till vänner, familj, samhälle.

EROS – erotisk kärlek, poetiska kärleksägandet och nödvändigtvis inte kroppslig kärlek utan den kan även bara hållas på emotionell/själsligt plan.

ORGOS – den orgastiska kärleken. Som egentligen är självcentrerad och egositisk för den handlar om den egna självkärleken. Det är bara du själv som kan ge dig en orgasm, du kan låta någon annan stimmulera dig till klimax, men vill du inte så kan den andre inte göra något åt detta.

Vi kan styra mer över vår kärlek då vi har en struktur som denna. Vi kan även lägga de olika kärleksmakerna i olika chakran eller ögon som det heter i Inkatraditionen. Men det blir det mer om en annan dag!

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Vad tänker du om detta?