Stoppa skiffergas – “fracking” – NU!

Från Aftonbladets hemsida:
Utvinning av skiffergas återupptas STOCKHOLM. Storbritanniens regering upphäver förbudet mot den kontroversiella utvinningsmetoden av skiffergas, fracking, i Lancashire. Vid hydraulisk frakturering, fracking, pumpas stora mängder vatten, sand och kemikalier ner i borrhål under högt tryck. Tidigare i år tvingades brittiska företaget Cuadrilla Resources stoppa ett projekt i Lancashire i nordvästra England efter misstankar om metoden utlöst två mindre jordskalv nära Blackpool, skriver BBC.
http://mobil.aftonbladet.se/partner/wwwredirect/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article15930211.ab

Sökning på Google: “fracking i Sverige”

Vad är fracking?

Hydraulisk spräckning, även hydraulisk uppspräckning, på engelska Hydraulic fracturing eller populärt fracking, är en metod för att utvinna fossila bränslen såsom naturgas. Processen går ut på att man i ett borrhål i marken under högt tryck injicerar stora mängder vatten blandat med kemikalier. Detta i syfte att skapa sprickor i de gasrika skifferlagren långt under markytan och därigenom frigöra naturgas, som leds upp till ytan och leds bort för konsumtion.

Metoden har blivit kritiserad internationellt på grund av rädsla för miljöpåverkan samt hälsorisker orsakade av kemikalierna. Från http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Hydraulisk_spr%C3%A4ckning

Med andra ord. Människa borrar i Moder Jord. Sprutar in en massa syntetiska och giftiga kemikalier, en blandning på över 600 ämnen, så att gas frigörs. Allt vatten som sänds ned förgiftas och då även grundvatten!

Var en film för något år sedan där mängd med människor berättade om hur deras dricksvatten förstörts av fracking. Deras egna brunnars vatten förorenas av kemikalier. Det blir en illaluktande brungrå sörja. Dessutom, och tro det eller ej. Gas kommer ur deras kökskranar så att det går att tända på!

Läs mer på Newsmill:
Sverige borde förbjuda utvinning av skiffergas

Tagged , . Bookmark the permalink.

Vad tänker du om detta?