Livskraft
Energitvätt – Saminchakuy

Energitvätt – Saminchakuy

Det finns två grundläggande övningar för att hantera energi inom oss själva. På quetchua heter de Saminchakuy och Saiwachakuy. Dessa två är inte unika för Inkatraditionen i vad innehållet är men förklaring och namn är specifika för Inkatraditionen.  Funktionen och sättet som de fungerar verkar vara något som många människor i olika kulturer har upptäckt vilket verifierar att de är universella för hur vi människor fungerar. Det är sättet och ramverket som gör det unikt för Inkatraditionen.

Att komma hem och känna sig hemma är viktigt för oss alla. Det är som att komma in till centrum.  En upplevelse av trygghet, säkerhet, stabilitet inombords. Det är hemmets innebörd. Berget som vi klättrar upp på, lämnar dalen och steg för steg kommer högre och högre upp för att få perspektiv, se längre bort än det som var tidigare, kunna utvärdera, reflektera och ta ut nya riktmärken och färdvägar. Berget ger utsikt och insikt. Sitta och blicka ned i dalen och komma ihåg och ta lärdom om hur det var där nere.

Saminchakuy – att fylla sig med sami och bli av med hoocha

Detta är den första och grundläggande av de lekar som finns inom den inka tradition som jag är initierad inom.

Energi följer tanken, intentionen och viljan.

Tanken och människas inre föreställningsvärld är kraftigare än vi tror. Så som du tänker så blir det och så även i denna metoden.

Principen är att fylla sig själv med sami, flödande energi, som kommer från Övervärlden, som börjar ovanför hjässan. Låta sami komma och strömma igenom dig, din kropp, ditt sinne, din bubbla/aura och själ.

Fyll dig och stärk dig.

Stegen är kortfattat:

  1. Bestäm dig för att göra saminchakuy
  2. Öppna din bubbla ovanför ditt huvud.
  3. Dra ned sami genom dig och din bubbla och låt sami flöda ned genom din kropp.
  4. Öppna din bubbla under dina fötter och låt samin flöda vidare ned och skölja bort hoocha, det som tynger dig och begränsar dig.
  5. Ge bort din hoocha till Pachmama, Moder Jord som en gåva eller offer. Bara gör intentionen att låta Samin flöda och föra med sig din hoocha, det som tynger dig, det som begränsar dig.
  6. Stanna kvar i detta tillstånd till du tycker att det räcker eller låt det flöda och ägna dig åt annat i livet.
  7. Vill du så kan du stänga bubblan, men annars så stängs den av sig själv för den vill vara i ett helt omslutande tillstånd.

Bilden hjälper dig att skapa förnimmelsen av energiflödet. Rekommenderar att hitta och skapa upplevelse av flöde i kroppens subtilare förnimmelse.

Hur vet du att du skall göra och när skall du göra Saminchakuy?

– Alltid! Det bästa är att ständigt vara i ett mentalt och emotionellt flöde. Det är det tunga som vi håller kvar vid eller som vi stöter bort som gör oss sjuka på alla sätt och vis. Men mer detaljerat beskrivet.

Gör saminchakuy när du upplever dig arg, ledsen, besviken, frustrerad, stressad, pressad eller begränsad på något sätt. Bry dig inte om varför eller vad som föranlett till ditt mående, bara gör!

%d bloggare gillar detta: