Hedra de som började tidigare

Don Benito Qoriwaman

Det är en ära att vara med i en tradition som denna som härstammar från Inka/Q’eros-mästare som härstammar ända tillbaka till den första Inkan, Waskar Inka. Den 12te Inkan som regerade 1527 – 1532.

Jag nämnder dess personer för att hedra dem och den kunskapslinje som jag och många andra i Europa har äran att vara med i.  Det är möjligt för att de gamla mästarna har vidsyntheten att lära ut sin sed till en icke indian, en mestis, som förde denna spännande och livsbejakande kunskap vidare till oss.

Några av De som jag vill nämna är:

Don Benito Qoriwaman
Don Andres Espinosa
Don Melchor Deza
Juan Nuñes del Prado
Ivan Nuñes del Prado
Elizabeth Jenkins
Jens Peter Hansen
Anna E. Sutherington

Juan Nuñes del Prado

Juan Nuñes del Prado gick i lära hos mästare högt upp i bergen i Peru och lärde sig de tekniker och synsätt som finns kvar från Inkariket. Traditionen är inte en religion per se utan en väg att vandra i livet för att uppleva lycka och kunna förverkliga det som man vill med sitt liv. Rent generellt är det en stor mängd med tekniker som har som syfte att vi skall kunna vara lyckliga i livet och åstadkomma det som vi vill.

Ivan Nuñes del Prado

Ivan Nuñes del Prado, son till Don Juan och sonson till Don Oscar Nuñes del Prado.  Han fick som barn erfara hur hans pappa gav sig av med åsna upp i bergen för att möta Inka mästare. Han vandrade sin egen väg och så småningom började han läras sig och undervisar Inka traditionen internationellt samt utövar  och andra spirituella former.

Ellizabeth Jenkins i energilekar i en lite privat situation vi Tawantin konferens 2007

Elizabeth Jenkins.
Hon följde sitt hjärta och visionen som hon fick från Andinska bergen om att komma till Peru, hon träffade Don Juan och skrev senare en bok, Inkans Återkomst  vilket varit mycket det som gjort så att kunskapen har kommit hit till Sverige.http://www.inka-online.com/

Jens Peter Hansen

Den som arbetade för att Don Juan kom till Sverige heter Jan som idag är en doldis inom dessa kretsar och han i sin tur gick på kurs i Danmark för Jens Peter Hansenhttp://www.inkaspirit.dk  och http://www.re-birthing.dk

Anna Southerington

Anna Sutherington som är den som först bjöd in mig till undervisningen med Juan Nuñes del Prado, 2003. Hon är en nära vän och jag är mycket glad för alla redskap och skratt vi har haft och kommer att ha!

Anna E. Sutherington har skrivit en mycket värdefull och praktisk bok där hon grundligt beskriver tekniker och användande av dem i livet. Denna bok är “hands on” och vill du läsa något på svenska som beskriver traditionen och teknikerna, så är det denna!  Den heter Inkamästarnas Arv och kan beställas på internet.   Jag är oerhört tacksam till för kunskap och erfarenhet som de förmedlar, värmen som de ger vid träffar och delande av kunskap och erfarenhet.

Tar du emot undervisning och initierad av mig eller någon annan av mina vänner och kollegor så tillhör du också denna “fåra” av paqos, andinska präster!

Don Juan Nuñezs del Prado och Per Lundberg i samtal under konterens i Stockholm 2007

One Response to Hedra de som började tidigare

  1. Hej Per, jag råkade springa på din sida. Vi gick tillsammans för Juan i Stockholm tror jag det var.
    MVH
    Jennyli Gustafsson
    http://www.gudharenplan.se

Vad tänker du om detta?