Trädens kraft och undervisning

wpid-dsc_0040-1.jpg

Träd är vackra och människan har mycket att lära från träden. Världsträdet som samlande symbol, arketyp och visdomskälla finns i många kulturer. Den Kristna såväl som den Judiska. Edens lustgård med visdomens och kunskapets träd samt livets träd där människorna åt av frukten och blev självmedvetna. Världstädet som rymmer och håller allt finns även i gammal skandinavisk myt skriven av Snorre på 1200-talet. Det finns gammal lag från landskapsarkitekt på 1300-talet som förbjuder att krama och prata led träd. Detta innebär att i historiskt spirituellt bruk så kunde det ingå attprata med träd! Annars skulle ej lag finnas att förhindra detta viktiga och värdefulla bruk.

Det mer kända ordet på världsträdet är Yggdrasil.
Två mindre kända ord är Mimameid samt Lärad.
Vad dessa ord innebär i andligt bruk kan du få reda på under något event eller dylikt.

Trädet, med rot, stam och krona är lika oss människor på så sätt att vi också har dessa tre delar i oss. Inte på fysiskt eller materiellt sätt utan på metafysiskt och mentalt plan.
Roten befinner sig i bäckenet med drifter, impulser.
Stammen finns i mage, bröstkorg och nacke.
Kronan är huvud och det högre tänkande medvetandet med översikt.

De andliga aspekter, detaljer och flöden i Trädet, inom och utom människa har många bottnar och aspekter. Varje källa av tre har sina innebörder och beskriver hur människa fungerar. Poesin i myten och beskrivningar av trädet är ofta svårt att förstå och tillämpa i andligt liv. Allt har sin funktion.

På andligt och metafysiskt plan har människa likt träd både rötter nedanför sina fötter och grenar. Vi har relationer och nätverk, tar emot energi i Solstrålar såsom till exempel D-vitamin i huden, dricker vatten och andas. Vår relation till träd är viktiga på många sätt.
Detta är en enkel övergripande beskrivning och mer finns att lära, utöva och förstå av paralleller mellan träd och människas andliga liv.

Vill du veta mer om hur du kan låta livskraft flöda i dig från rot till krona och krona till rot?

Skicka mail till info@skalleper.com

 

Vad tänker du om detta?